Da her jeg vært innom jakt og jaktsafari turer i Afrika. I dag skal jeg se på det samme nede i Australia.

AUSTRALIA

Da tar jeg turen til Australia og ser litt på de forskjellige jakt mulighetene der. Australia blir gjerne kalt verdens største øy eller verdens minste kontinent. Uansett har det ett yrende plante og dyreliv her. Her har de lang erfaring med jakt og med utenlandske jegere og tilrettelegging for disse. Det arrangeres turer med avskytingsjakt på mange områder, hvor bestandene her kommet ut av kontroll. Dette er gjerne områder hvor det aldrig har vert mennesker før, bare det er en spennende opplevelse. Det kreves spesiell tillatelse for og kunne jakte i disse områdene så man trenger erfarne jaktfolk med disse lisensene for og kunne bli med på den type jakt.

THE TOP END

Det mest populære området for jakt i Australia er et sted som kalles «The Top End», også kalt Arnheim, det ligger i området hvor også Aboriganal land ligger. Det er rett øst for nasjonalparken Kakadu. Her er det store mengder villsvin og bøffler. Flere typer kenguruer og Dingo`en Australias villhund, to forskjellige typer krokodiller, øgler og slanger i mangfold. Her finnes også et fantastisk fugleliv. Scrub bull, baneng, vann bøffel og wild boar en villsvinart de mest vanlige artene og jakte på her. En vann bøffel blir gjerne mellom 700 til 900 kilo, så det er store dyr. Det jaktes på dem også i tett buch, så her må man være varsom for de kan angripe. En kan tenke seg hva som vil skje for de som er uerfarne ute i buchen og møter på disse massive dyrene, så det lønner seg nok og ha med erfarne lokalkjente folk med på jakten.

KENGURU

Det har blitt ett stort problem i Australia med kenguruen. Antallet har en eksplosiv økning. Det foretas årlig kvotering for jakt på dem. Antallet varierer fra distrikt til distrikt. Queensland hadde 2014 gitt farmere tillatelse til og felle 1000 kenguruer pr eiendom, i Viktoria ga staten opp mot 2200 tillatelser til farmerne for å avlive opp mot 70 000 kenguruer. Det sier litt om hvor mange kenguruer det er i visse områder. De spiser busker, gress og løv. Uskyldige dyr vil nok noen si, men Australianere mener det er et skadedyr og derfor må bestanden holdes nede, noe som ikke er en enkel sak. Den blir kjønnsmoden når den er ca 20 mnd gammel og den er ikke som flere andre arter som kun parrer seg ved vårtiden når tilgang til mat er størst. De parrer seg hele året. Rød kjempekenguru som den blir kalt lever enten i mindre gupper eller alene. Da gjerne i halvtørre og tørre områder.

Selv med den voldsomme jakten på kenguruen fordi den sees på som et skadedyr er ikke arten truet, noe man gjerne ville ha trodd. Det ble i 1998 foretall en telling som vist at bestanden var på hele 25 millioner. Kenguruen er egentlig et nattedyr og hviler gjerne om dagen i skyggen. Kenguruen kan komme opp i ca 65 kilometer i timen og da kun ved og hoppe. Det lengste hoppet som er målt er på 12 meter.

Det var litt om jakt i Australia. Hvor jeg tar turen neste gang får vi se, følg med videre.