Hva en skal huske å pakke foran en eventuell safari reise er jo litt individuelt, men det finnes endel saker som kan anbefales o gen del ting som må pakkes eller ordes før en slik reise. Mye avhenger jo selvfølgelig hvor reisen går, eller også veldig mye av hvordan person du er. Skal du bare med på reisen eller skal du aktivt på jakt selv under turen f.eks. er jo veldig utslagsgivende. Her kommer i hvert fall en artikkel med en del saker og ting som må med og en del saker og ting som anbefales for å reise på en slik tur. Håper en slik liste kan være et slags hjelpemiddel, men dette er absolutt ingen fasit. Fasiten må du skrive selv.

Dokumenter

Det er endel dokumenter som må være I orden før du reiser på en slik reise til et fremmed land. Det er jo en del stor betydning av hvilket land du skal reise til. Men de dokumentene du må ha i orden er i hvert fall;

  • Pass som er gyldig i minst 6 måneder etter at du er tilbake hjemme igjen – eller den dagen du forlater din destinasjon. Dette er et krav mange land krever og sjekker ved ankomst.
  • Godkjente våpenpapirer som er gyldige innenfor EU.
  • Internasjonalt førerkort og godkjent og gyldig førerkort dersom du kan komme til å kjøre en bil selv under en slik safari. Dette kan jo variere fra person til person så dette må du selv vurdere om er nødvendig.
  • Reiseforsikring som gjelder for hele perioden du er på reise.
  • Kopi av flybillettene dine

Diverse

Så er det en del andre ting som også er meget viktig å huske på.

  • Penger i riktig valuta. Om ikke det er den lokale riktige valutaen så sjekk om det er Euro eller Dollar som er den beste valutaen å benytte.
  • Visa kort. Gjerne flere varianter tilfelle du får problemer med et kort. Husk å oppheve eventuelle regions sperrer på ditt kort og aktiver gjerne bevegelses varsling via SMS.
  • Våpenet ditt er jo selvfølgelig viktig å ha sjekke og dobbeltsjekket og pakket klart for reise.
  • Ammunisjon

Til våpenet så trenger du også alt for å behandle våpenet etter bruk. Renseutstyr, ekstra batterier om du benytter det i noen form for belysninger, og ja kort sagt så er det viktig å planlegge en slik reise veldig nøye. Veldig kjedelig å stå langt ute i terrenget i et fremmed land og mangle en liten avgjørende detalj. I tillegg til dette så kommer jo alt som evnt er til litt mer spesialiserende ting. Skal du på jakt på natten så trenger du en type utstyr. Skal du bare på dagtid så trenger du en annen type utstyr osv.

Personlig

Så kommer alt det personlige man behøver å ha med seg på en slik tur. Det er mye man kan komme til å trenge, men samtidig er det viktig å spare på plassen om man skal reise. Det er jo vektbestemmelser hele veiene på alt. Og husk at det er alltid mulig å kunne få vasket litt tøy underveis også. Kunne gjort denne listen veldig lang, men begrenser meg her. Husk å ha nøklene til våpenkassen din tilgjengelig for du vil garantert bli spurt på flyplassen om å åpne kassen for inspeksjon av våpen nummer. God tur.