Jakt og fiske er en interesse veldig mange har i større eller mindre grad. Det er vel ganske få som aldri enten har jaktet på noe eller vært ute for å fiske. For meg er det en helt vanlig årlig hendelse i hvert fall – men det er for det meste bare fiske jeg har bedrevet. Har testet det meste fra å fiske med snøre og dupp i vannkanten hjemme på brygga, til å være med en fiskebåt ut i noe mer sørlige strøk for å prøve lykken etter litt større fisk.

Selv om kanskje de aller fleste nøyer seg med å drive jakt og fisk i forholdsvis nære lokale områder, så er det en del mennesker som ønsker større jaktmarker og reiser på ferie eller tur for å drive jakt eller fiske. Det er jo mange steder i verden som har helt andre jakt og fiskeforhold enn hva vi i Norge har og er vante med. Alt fra større former for havfiske til jakt på større dyr av forskjellige slag. Største norske dyr som det jaktes på er jo elgen. Og den kan jo bare jaktes på i bestemte perioder av året etter norsk regelverk.

Kombinasjon

Dersom du er en aktiv jeger eller fisker så er det sikkert en drøm å komme å forsøke å jakte eller fiske noe annet enn det du har gjort i hele ditt liv eller karriere. Du har garantert en drøm. Og slike drømmeplasser finnes det mange av i verden. Og kan du kombinere ut din drøm og samtidig kombinere dette med en ferie – kanskje til og med sammen med familien – ja det skulle vel oppfylle mange jeger og fiskere sine drømmer tror jeg.

Jeg skal forsøke å beskrive noen slike plasser for deg i mine neste artikler. Det måtte være seg feriereiser med små muligheter for ferie samtidig eller jakt med litt ferie. Vi får se litt hva min ferd i dette materialet bringer i den este tiden fremover. Det skal bli både jakt og fiske og ferie i hvert fall. Litt for enhver smak for å si det slik.

Sesonger

I Norge er alt regulert etter strenge regler og inndelt i sesonger for alt mulig av slike ting. I utlandet er det også regulert etter mange regler i forskjellige deler av verden, men som oftest med noe løsere reglement enn det vi nordboere har og er vant med. Og det er jo greit at ting blir regulert mener jeg slik at det ikke blir totalt «vill vest» i alle sammenhenger med slikt. Jakt innebærer jo våpen og alt det kan medføre, så det er greit at ting foregår i ordnede former.  Tenk bare om hvem som helst skulle komme ruslende i gata hjemme med ei rifle eller annet skytevåpen hengende over skulderen for skal bare opp i skogen og skyte litt småvilt….  Da hadde det vel blitt mer enn ei «gammal dame» som hadde ringt politi og lensmann tenker jeg.

Men litt om alt dette kommer jeg tilbake til i mine neste artikler. Følg med videre fremover.