Da har jeg vært innom på flere kontinenter og skrevet litt om mulighetene for jakt turer der. Jeg har vært både i Afrika, Australia og i Canada. Men jeg er enda ikke mettet, så nå tar jeg turen videre til Syd Amerika og først til Argentina for og se på hvilke jaktmuligheter de har der.

ARGENTINA

Argentina er et enormt land med steppeland, tropiske regnskoger og arktiske strøk, hvor man kan jakte eller fiske på Pampasan eller i de mektige Andesfjellene, så her er mulighetene utrolig mange. En jakt som er veldig populær i Argentia er duejakt. Her er det ett myrder av duer. Jakten foregår i nærheten av byen Ciudad de Cordoba. Byen er ansett som en av di beste stedene for å jakte på duer. Her jaktes det på duer hele året. Det sies at denne jakten må oppleves for og kunne forklares. Det er over en million duer som flyr over dette området dagelig og man kan skyte opp mot 2000 skudd pr dag om man er en dreven skytter, det blir vel da man gjerne sier «skyt til løpet er rødglødende». Foruten duer er det også ender og rapphøns som det jaktes på. Dette skjer i nærheten av Ciudad de Corrientes litt lengre nord i landet. Jakten på ender foregår på morgenen mens jakten på rapphøns foregår om ettermiddagen. Imotsetning til duejakten som ikke har noen begrensning av antall, er det satt en grense på maks 40 ender per jeger per dag. Sesongen for ender og rapphøns er fra 1 mai til 31 august med, noen unntak i enkelte områder.

STORVILT JAKT

Argentina her absolutt mere en fuglejakt og tilby. Puma jakt er også ett populært tilbud, det er et meget ettertraktet trofeet for mange jegere. Jakten på Puma foregår vanlighvis med hund, men det er flere som foretrekker uten. Da venter man ved for eksempel ved vannhull eller ett annet egnet sted. Området det det vanlighvis jaktes Puma i heter La Pampa. Det ligger i den midtre delen av Argentina som er stort sett uberørt og er relatift flatt skogsområde. Her finner man også vann bøffler, Red stag, Fallow deer, Axis deer, villsau, fereal goat, for horn ram, black buck, collared peccary, capybara og villsvin for å nevne noen arter. Så her er det mange flotte trofeer og kunne ta med seg hjem.

Det var Argentina. Da tar jeg en tur over grensen til Chile og ser på hva di har av jaktmuligheter der.

CHILE

Chile er et langt og smalt land som ligger på vestsiden av Andes fjellene. Det er ca 4700km langt, men på sitt bredeste er bare ca 430 km. Landskaper varierer veldig, litt det samme som i Argentina, snødekte vulkaner, isfjell, tørre ørkener, skog og fjorder. Her finner man igjen mange av artene som var og finne i Argentina, Puma, Red stag, Fallow deer, Axis deer, villsau, fereal goat, for horn ram, black buck, villsvin og guanako en art av lamafamilien. Da mye av jaktområdene her ligger i fjellområdet Andes blir jakten litt mere krevende med fjell og daler og forsere. Det er jo mange som liker det utfordringen det medfører også.

Da avslutter jeg jakttturen for denne gang. Neste stopp? Vel bli med videre og finn det ut.