Det er fortsatt mye jeg kunne skrevet om rundt om i verden, nå sist så jeg litt på noen av Afrikas og Australias jaktmuligheter, så nå tar jeg turen videre opp til Canada for og se hva de har å tilby av jaktmuligheter. Jeg vet jo allerede nå at her er det mye å by på så dette kan bli spennende.

CANADA

I Canada har man utrolig mange muligheter for både jakt og fotosafari. Canada er verdens nest største land med alsidig geografi og et rikt dyreliv som gjør landet til et fasinerende sted enten det gjelder natur, dyr eller menneskene her. Fra flatt prerielandskap til mektige fjell, fra isbreer til varme kilder, fra bar og løvskog til regnskog. Landet har det meste i store mengder. Her er det bjørnejakt, svartbjørn, grizzly, elg, elk, ulv mm. Jeg starter i British Columbia som er en fjellstat som ligger i Rocky Mountains fjellkjede. Her fåregår det elge jakt både høst og vår, man kan melde seg på kombinasjons jakt med for eksempel bjørn, ulv, elg og elk om man ønsker seg flere trofeer av forskjellige arter på samme turen. Det foregår også ulve jakt med og uten åte. Med et rikt dyreliv er mulighetene for en begivelsesrik opplevelse appsolutt tilstede.

Wapiti hjort jaktes det på om høsten, jaktsesongen starter som regel i begynnelsen av September. Her er regelen at man ikke får felle dyr med mindre en 6 tagger. Ett flott jakttrofee. Den beste tiden for elgejakt starter i midten av August og varer til slutten av Oktober. Rocky mountain Bighorn Sheep som lever i Nord Amerikas utrolige villmark, her må man bevege seg opp i fjellene hvor de kan befinne seg i områder med di utroligste fjellformasjoner, så her må man være i god fysisk form for og kunne følge dyret og få det felt. Det samme gjelder for Moutain Goat. I områder nedenfor fjellene finnes det Hvitsvans mulåsnehjort. Her er det også Ulv og Puma. Alternativene for en begivenhetsrik jakt tur er absolutt til stede. Den beste tiden for ulvejakt er i Januar og Februar da ulven begynner sin vandring på grunn av lav temperatur og parringstid, dette er en fin tid for og få sett ett fint trofee og ett flott ulveskinn. Det jaktes dog på ulv også på høsten men det anbefales i Januar og Februar. Man må huske på at det kreves lisenser for felling av de fleste dyrearter i Canada, så man må passe på og ha papirene i orden på forhånd. Men dette ordner de på alle stedene som arrangerer jakt turer. Det eneste du må gjøre er og felle det dyret du har betalt lisens for. Den beste tiden for å jakte på Puma er i Desember til Februar. Puma jaktes det på i sydøstre delen av British Columbia hvor det er mange bratte og små utilgjengelige daler.

Den Norske elgoksen blir mellom 150 til 200 cm målt i skulderhøyde oksen veier normalt opp mot 600 kilo Dan Canadiske elgoksen blir mellom 190 til 220 cm målt i skulderhøyde, oksen veier normalt opp mot 800 kilo. En av rekord elgene som er felt i Canada var på 900 kilo. Så det finnes virkelig store dyr her. Etter ett enkelt søk på jaktturen hit finner jeg at prisen ligger på mellom ca. 40.000,- til 120.000,-. Det varierer på antall dager, type dyr du ønsker å jakte på og innkvartering. Da var turen til Canada over, hvor turen går videre får vi se, følg med videre.