Jakt og jakt reiser kan man foreta i alle himmelretninger alt ettersom hva man ønsker å jakte på. Lokalt er det nok også mye som kan jaktes på uansett hvor i Norges land du kommer fra. Men det er jo alltid spennende med nye ting og å komme seg til nye plasser. For å slippe en alt for lang reise da så kan vi jo starte med å se litt på hvordan man jakter på en isbjørn og de typene dyre som lever nord for oss. Det er jo ikke bare isbjørner som lever f.eks. på Grønland.

Grønland

Det skal finnes snaut ti forskjellige landpattedyr på Grønland. Ikke alle disse er særlig interessante å jakte på, men rein, moskus, isbjørn og polarhare kan vel være noe interessant. Mens polarulv, polarrev, røyskatt og lemen er mindre interessant vil jeg tro.

Men det finnes jo en del dyr som lever i og ved vannet også på Grønland. Fuglelivet er jo meget stort der oppe og flere av de fugleartene kan jo kanskje være interessante å jakte på. Men i havet er det også yrende liv. Reker er det mye av i deler av året og med reker og plankton kommer andre sjødyr. Flere arter seler og hvaler. Men begge disse kreves jo en del annet utstyr enn bare privat jaktutstyr for å jakte på.

Isbjørn

Det er ikke alle som noen gang vil få oppleve å jakte på isbjørn. Svært få vil oppleve det i løpet av sin jakt karriere. Isbjørnen lever jo for det meste i Arktis – altså Grønland og Canada er to plasser det er mulig å jakte på denne store bjørnen.

De med erfaring fra denne typen jakting er folkeslaget Inuitter som lever i Canada. Disse leder omtrent alt av slike jaktekspedisjoner og har massevis med erfaring. Det finnes ingen type jakt i verden som kan sammenliknes med det å jakte på isbjørn sier de. Denne jakten foregår under så ekstreme forhold at det kun er forunt en liten gruppe mennesker i verden å få oppleve dette.

En annen grunn til at det er Inuittene som leder disse ekspedisjonene er at de er det eneste folkeslaget i Canada som lovlig kan jakte på isbjørn. Og alt kjøtt fra en skutt Isbjørn går i sin helhet til Inuitten som leder jakten og hans familie. Jakten foregår enten på våren eller på sensommeren. Selv om Inuittene har tillatelse til å felle isbjørner så er dette regulert under strenger regler og restriksjoner. Det er kun et gitt antall bjørner som kan felles til slik type sports-jakt.

Mange alternativer

Det var litt om dyr som kan jaktes på i Nord. Enten vi er i Europa og der nordover eller i Amerika og opp i Canada. Begge steder har artiske områder og har slike store dyr. Men dersom vi beveger oss litt sydover og mot varmere strøk så finnes det utrolig mange forskjellige dyrearter som det er mulig å få være med å jakte på i arrangerte safarier eller i spesielle jakt områder.

Følg med videre som skal jeg forsøke å fortelle mer om noen av disse mulighetene.