Som nevnt tidligere er Argentina et av de største reisemålene for jaktreiser. Men også Afrika har mye og tilby for jegere. Her er det flere såkalte jaktfarmer som tilbyr forskjellige former for jakt. Noen er tilrettelagt også for familier med flotte rom eller små bungalow`er, med svømmebaseng og andre aktiviteter rund i nærheten. Noe å gjøre for de i familien som ikke er så interesert i jakting. Farmene har gjerne sitt eget program, noen har antiloper i mange forskjellige varianter som, Kadu, Eland, Red Haartebeest, Black Wildebeest, Black Springbok og mange flere arter. På di fleste jakt farmene har de profesjonelle jegere som bistår deg i jakten. Alle lisenser som er påkrevet, preparering av trofeer og de ordner med nødvendigpapirer og frakt hjem til jegeren.

kWAXULU  NATAL

I området Kwazulu Natal som ligger øst i Sør afrika er det blandet terreng med flate områder med tett buch og elver til høye åser. her er det mange arter det jaktes på. Løver, neshorn, elefanter, leoparder, bøffler og løver. Dette stedet er også popululært område for buskantilopene som gir flotte trofeer. Her er det også vortesvin og et veldig bra bøffelområde. Sjiraffer finner man også. Stedet er også ideelt for fotosafari for de som heller foretrekker et kamera å jakte med. Med kort vei til kysten er det også et yndet sted for hav fiske.

NAMIBIA

Namibia har også blitt et yndet sted for jakt og jaktsafari. Namibia er ca 2.5 gang så stort som Norge og lanskapet varierer mye mellom fjell til ørken og tett jungel. Her er det et mangfold av arter som danner et godt grunnlag for jakt. Her finnes det hyener, cheeta, Sjiraffer, leoparder, caracal (en type puma), zebra og et stort utvalg av hjortedyr som oryx, sable, steenbuck, waterbuck, tsessebe, klippespringer, blu og black wildebeast pluss en rekke andre varianter. Også strutser finner man her. Detter er også et flott sted for kun di som jakter med kamera til og få noen kjempeflotte bilder av dyrene.

SØR AFRIKA

Her finnes det også egene jaktfarmer. Her ligger også Kruger Nasjonalpark. Rett ved nasjonalparken ligger Limpopo provinsen hvor det arrangeres jakt turer. Her finnes det også impala, kudu, blue wildbeast, waterbuck, eland, duiker, kudu, vanlig reedbuck, fallow deer pluss mange andre hjortedyr. Vortesvin, villsvin, baboon aper, giraffe, afrikansk villkatt, cape fox, sjakaler og zebra. Nok ett flott variert dyreliv ute i buchen. Også her er det utrolig mange muligheter for jegere og for fotosafari. Det er også muligheter for å jakte kun på enkeltdyr, noe jaktfarmene legger til rette for. Enkelte ønsker seg foreksempel et bøffeltrofe, da finner man gjerne frem til de størtse av dyrene og jegeren får sitt trofee. Andre velger jaktturer som tar for seg flere typer av dyr.

PRISER

Prisene på disse turene varierer med årstiden. Tar ett eksempel: en 9 dagers jakt gruppereise kr til Sør Afrika 18990.-. Da er det fly, helpensjon og 5 dagers jaktprogram. Det kommer selvsagt tillegg for preparering av trofee og hjemsending. Andre bruker daglige rater med og uten erfarne jegere. Så prisene varierer enormt etter hva man har ønske- behov for av service og utstyr. Det var litt om jakt i Afrika, neste tur blir til Australia hvor mulighetene også er mange.

Følg med videre.