Ferien nærmer seg og man skal gjøre seg klar til å dra ut på tur. Stress tenker mange, men om man har planlagt turen godt på forhånd sånn at alt er klart blir det jo så mye enklere. Reiserute og reisemål bør planlegges og bestilles i god tid før ferien starter, om man skal få maks ut av sine fridager. Det er jo leit om turen man vil reise på er fullbooket, noe sjansene er store for om man venter for lenge.

Alaska

Fjellene i Alaska er ett flott sted å tilbringe ferien på, her kan man kombinere ulike aktiviteter sånn at man får en varierende opplevelse. Det passer jo bra for en familie med forskjellige interesser eller en vennegjeng som er ute på tur. Her finner man kjempeflott natur, jakt og fiske muligheter pluss mange andre ting man kan delta på. Naturen her oppe er ganske lik den vi har i Norges fjell områder men dyrelivet her oppe er noe forskjellig i fra vårt.

Dentali Grizzley Bear Resort

Dentali Grizzley Bear Resort

Ett av disse flotte stedene er jo Dentali Grizzley Bear Resort som ligger inne i nasjonalparken Denali Nasjonalpark. Man har elven Nenana River rett ved resorten som da gir mange aktiviteter som bading, fisking og kanoturer. Stedet ble startet opp tidlig på 60 tallet av ekteparet Ede og Jack Reisland som hadde flyttet opp til Alaska i fra Ohio. De fikk kjøpt ett stykke land som de satte opp en liten hytte på, ideen om en form for resort om da etter kort tid. Jack hadde i perioder vært sesong arbeider for nasjonalparkens vakter som Ranger og han så behovet for overnattings steder for disse vaktene som ferdes over store områder i parken. I starten leide de ut kun til disse vaktene, men det var ett sesong betont aktivitet og de bestemte seg for å satse på turismen også.Dette har ført til at de i dag har fem bygg som er hotellbygg og 30 hytter samt en stor campingplass. Så her har man gode valgmuligheter når det gjelder overnatting. Dyrelivet i området rundt resorten er rikt og varierende med svart bjørn, brunbjørn, ulv, elg, rødrev, bever Canadisk gaupe og ett variert fugleliv. Dette er virkelig ett flott sted å tilbringe noen feriedager ved.

Chena Hot Springs

Resorten Chena Hot Springs som man finner mellom parkene Steese Nasjonal Conservation Area og Chena Riverstate Park med Monument Creek rett ved er ett virkelig flott sted. Stedet ble startet opp for over 100 år siden ab brødrene Robert og Thomas som hadde jaktet på varmekilder som skulle hjelpe på Robert sine reumatiske smerter. De startet i den små med å sette opp en stall, ett badehus og seks små hytter som da gjestene kunne benytte seg av. Stedet har utvidet med tiden da flere og flere turister finner veien opp hit og er i dag flott sted. Man har mere en bare de varme kildene å tilby turistene her, hundekjøring, utleie av hester og ATV som man kan ta turer med og utforske området.