Ferietid og valget om hvor ferien skal tilbringes er ikke lett. Mange foretrekker strand og solbading andre vil ha storbyferie og noen foretrekker naturen. Utvalget av ferietilbud er mange. En god del velger og reise ut i verden, men en god del har også blitt oppmerksomme på de mange tilbud vi har her i landet. Det er mange steder som tilbyr flotte ferieopplevelser i vårt langstrakte land.

Halne Fjellstue

På Hardangervidda omtrent midt imellom Bergen og Oslo finner man Halne Fjellstue. Stedet ligger flott til i nord enden av Halne Fjorden og passer like godt til vinterferie som sommerferie mål. Det er mye en kan oppleve her oppe, man har Hardangervidda Kultursenter, kulturminner og Vøringsfossen som trekker mange mennesker hit. Så har man veldig gode fiskemuligheter av fjellørret i de mange vannene rundt omkring i området, men huske fiskekort. Spør gjerne betjeningen på fjellstua om hvor det er best og fiske, de hjelper deg gjerne. Det er flere sykkel veier i området, en av dem er den vakre Rallarvegen som mange gjerne tar samt ett flott sted og ta fot turer innover i fjellet i fra. Man kan ta seg en tur på Halne Fjorden med båten Halne kongen over til Skaupa, en tur som tar omtrent 40 minutter. Om vinteren har man snøkiting, lyssafari på truger og mange oppmerkede ski løyper. Det var Lars Liseth som bygde stedet i starten på 30 årene og drev stedet sammen med sin kone, det fortsatte som en familiebedrift fram til for to år siden, da kjøpte I Dalen og G Tormondsgard stedet.

Camp Birtavarre

Camp Birtavarre

Ved fjellet Sabetjohk og elven Gaivuonetnu ved Birtavarre ligger Camp Birtavarre. Her er det litt av hvert og finne på, med Lyngenfjord, elven, Kårfjorddalen flere fjell i området har man mange alternativer til ulike aktiviteter. Ved Lyngenfjorden har du muligheten til og ta strikkhopp, Manndalen sjøbuer er verdt et besøk, en tur til Alta Canyon, fjellklatring er det flere muligheter til, en båttur med Ishavet eller trugetur på Kåfjorden. Det er lagt opp flere merkede ruter man kan ta i området og det er ikke langt til Reisa Nasjonalpark. Mange alternativer sommer som vinter har de her i området.

Hjerkinn Fjellstue

Hjerkinn Fjellstue

På Dovrefjellet ligger Hjerkinn Fjellstue, det ligger flott til omringet av fjellene Vesle Hjerkinn, Flåman og Snøhetta. Dette er Dovrefjells første fjellstue, historien går helt tilbake til 1100 tallet. Kong Øystein Magnusson beordret stedet bygd for og gi husly til pilgrimmene på deres tur over fjellet. Etter to branner, den siste i 1990 har stedet blitt bygd opp igjen og fremstår i dag som et moderne overnattings sted. Det er i dag familien Ekre som driver stedet og det har vert i familien siden 1600 tallet. Det er nok den eldste familiebedriften i landet. Her får du leid sykler og kan utforske området på egenhånd, kano og båtutleie, du kan bli med på Moskus safari og rideturer med Islands hest. Og med Fokstumyra Naturreservat, Dovrefjell og Rondane nasjonal park ikke langt unna får du garantert noen flotte fjellturer.  Om vinteren er det tilrettelagt med merkede skiløyper og man har utforløyper her også.