Det å velge hvor ferieturen skal gå blir nok en ivrig diskusjon i familien. Noen vil ligge på stranda og sløve hele ferien, mens andre vil ha en opplevelses ferie og noen vil ha en blanding av alt. Ikke lett å gjøre alle fornøyde. Ungdommen vil gjerne ha en tur til Syden eller andre populære steder som de da kan skryte litt til venner etter å ha vært der.

Haukeliseter

Hvorfor skal så mange på liv og død reise utenlands på ferietur når vi har ett fantastisk ferietilbud her i Norge. Her er det masse og finne på for hele familien sommer som vinter. Haukeliseter Fjellstue har mange aktiviteter og tilby hele familien. Stedet ligger flott til rett ved Ståvatn med Hardangervidda Nasjonalpark rett ved. Det var staten som sto for byggingen av fjellstua for nesten 150 år siden, stedet ble overtatt av Stavanger turistforening i starten på 60 tallet og har drevet den siden det. Stedet er ypperlig som startsted for de som skal videre innover i fjellet, det er mange ruter med hytter for overnatting i langs turen. Her kan du rusle videre innover Hardangervidda, Ryfylke og innover Setesdalheiene og legge turen opp etter hyttene underveis. De har også ruter som er beregnet for dagsturer som, Store Nup, Vesle Nup, Vassdalseggi, Kisternuten, Mannevasstoppen og Kistenuten rundt er noen av dem. Her har de egne barneaktiviteter sommer som vinter så de minste kan ha mye moro her. Om sommeren er det flere flotte sykkelveier man kan utforske, jakt og fiske muligheter, fjellturer med leder, kajak og robåt kan man få leid her. På vinteren er det oppmerkede skiløyper, turer med guide, snøkiting, utfor bakker og hundespannkjøring som noen av aktivitetene de har. Her får hele familien en flott opplevelse.

Mårbu Turisthytte

Mårbu Turisthytte

Ved innsjøen Mår ligger Mårbu Turisthytte idyllisk til med et flott fjellområde rundt. Stedet er åpen om sommeren og i påsken og egner seg godt som stoppested for de som vandrer fra hytter til hytter på Hardangervidda. De arrangerer familieleir hvor det er mange aktiviteter og være med på, som klatring, orientering, går på tur, kose med dyra på stedet, bålkos, konkurranser, fiske og muligheten for en ridetur på hest. Det er flere muligheter her til og få noen flotte dagsturer, tur til Kaldhovd, Raudhelleren, Solheimstulen og Lågaros kan bli en flott opplevelse.

Mollisjok Fjellstue.

Mollisjok Fjellstue ligger på Finnmarksvidda ved elven Jiesjohka som kommer i fra Finnmarks største innsjø Jiesjavri. Hit er det ingen bilvei så det blir og ta i fatt beina for å komme hit, men det er verdt turen til dette idylliske stedet. Fjellstua ligger på omtrent 400 Moh med fjellmassivet Gaissene rett ved som rager 1100 Moh. Så her kan det bli mange flotte turer. Ikke langt unna ligger Lesjavri som er godt kjent for sitt fiske, det er fylkets mest fiskerike vann så stedet frister nok de som liker og fiske. Ellers er det mange muligheter for noen flotte opplevelser i fjellområdet rundt både sommer som vinter.

Fjellstua ble satt opp i starten på 1800 tallet så den har en lang histor