I den moderne verden er det mange typer familier. Det er familier hvor ingen av partene jakter, men de vil heller ikke da søke etter jakt og ferie kombinasjons sider på internett. Det finnes familier hvor alle medlemmene er jakt mennesker, og det finnes familier hvor den ene er jakt menneske og den andre er totalt uinteressert. Der er det kun ferie som er viktig. Derfor finnes det i dag en del kombinasjons sider som har slått sammen disse to syslene. Det er vel kanskje denne siste varianten det finnes flest av. F.eks. så vil mannen gjerne jakte, mens kone og kanskje barn er kun interessert i ferie.

Ferie eller jakt

For en familie kan et slikt problem bli stort noen ganger. Du kan ikke presse din livslange partner til noe hun eller han absolutt ikke ønsker å gjøre og ikke trives med. Barn kan også være et problem rundt dette. Barna kan jo være nysgjerrig og ønsker å finne ut hva eller hvordan det er å gå på jakt, men de liker også ofte sjøliv, fornøyelsesparker og lek som en ren ferie gir. Til slutt så er det jo sjelden at jegere selv trives kun med jakt – de vil også gjerne være med på stranden sammen med familien der. Men må man velge så kommer det jo f.eks. an på hvor mange dager ferie du har å ta fra jobb i en periode?

Hvem sier at dette ikke kan kombineres? Det er mange reise selskaper som tilbyr kombinerte ferie og jakt reiser. Da kan man jo pleie både familiens ønsker og verdier og på samme tid få dyrke sin hobby og lidenskap. For reiser du på en slik ferie så må du ha lidenskap for jakt. Jeg har surfet litt rundt på nettet og funnet frem noen eksempler på hvor og hvordan dette kan løses.

Argentina

Argentina er et av de største reisemålene i verden for å reise på jaktferie. Totalt sett så reiser tusenvis av jegere til dette landet for å jakt på et eller annet. Det være seg alt fra fugler til land og sjø dyr. Dette gjør jakt i Argentinas til en million dollar business. Det finnes mengder med plasser å velge i så å gjøre god research kan være en stor fordel.

Å fly til Argentina er ganske enkelt, selv om det er en forholdsvis lang flyreise. 1,5 til 2 timer fra Oslo og ut til en av de store flyplassene i Europa og deretter direkte til f.eks. Buenos Aires. Denne flyturen tar mellom 13 og 14 timer. I skrivende stund finner jeg priser på i overkant av 15 000 norske kroner for en slik reise. Men det varierer garantert en hel masse ettersom tiden på året osv.

Argentina er spansk talende som hovedspråk, men engelsk er ganske utbredt som andre språk. Svært lite problemer med språk sier de som har vært de. Og de bruker dollar som valuta utenfra i tillegg til sin egen lokale Peso. Verdien på pesos er like over 2 pesos til en norsk krone.

Hovedflyplassene i Argentina er ganske vant til jaktvåpen og det er en enkel prosedyre å komme gjennom med sine våpen så lenge en avgift blir betalt og alt er gjort riktig fra avreise flyplassen.